Howdy stranger! Acesta este blogul meu. Poti afla mai multe despre mine vizitandu-mi casa virtuala. Te vei intreba, pe buna dreptate, de ce inca un blog intre atatea altele (se estimeaza ca pe net exista 450 de milioane de bloguri active, si vorbim doar de cele in engleza!). Ei bine, raspunsul este simplu: traim intr-o era in care informatia este supraabundenta, in care toata lumea are acces la site-uri de stiri, la feed-uri RSS, la Facebook, Twitter, si o multime de alte retele sociale. Avem informatia la degetul mic, si cu toate acestea, calitatea ei lasa de multe ori de dorit. Este unul dintre marile mistere ale epocii cum, desi accesul la cunoastere este mai generalizat ca niciodata (intre 2005-2010, numarul utilizatorilor globali de Internet s-a dublat), ignoranta ramane in floare. Explicatiile ar fi multiple:
  • Informatia ? cunoastere. Internetul este unul dintre mediile cu cea mai mica credibilitate, dezinformarea fiind la ea acasa.
  • Desi vedem zilnic de la tineri la oameni batrani folosind telefoane sofisticate si tablete, topul activitatilor este edificator. Iata, potrivit unui studiu, ordinea activitatilor preferate pe Internet: 1. Retele sociale 2. Jocuri online 3. Email 4. Portaluri 5. Mesagerie instant 6. Filme 7. Cautari 8. Software 9. Distractii diverse 10. Reclame / licitatii
  • In cuvintele lui Albert Einstein, "Ma tem ca in ziua in care tehnologia va depasi interactiunea umana, lumea va avea o generatie de idioti."
Dar, daca nu putem schimba mersul lucrurilor, putem sa ne asociem lui si sa vedem ce conteaza cu adevarat din noianul de informatie care ne asalteaza (si streseaza). Tocmai pentru ca Internetul este o avalansa de bune si de rele, este absolut vital sa fim foarte selectivi in ceea ce alegem sa citim, in ceea ce alegem sa ne investim cea mai pretioasa moneda de care dispunem - timpul. Pentru ca, daca esti ca mine, nici tu nu mai ai timp de articole care iti iau o jumatate de ora sa le parcurgi, sau de filme care dureaza 5 ore, ca in anii '60. Traim in epoca super-vitezei, suntem copiii secolului si avem nevoie de informatie utila, relevanta, aici si acum!
Este exact ceea ce imi propun sa ofer cu acest blog. Evident ca fiind blogul unui freelancer web design, el va avea o valenta tehnica - insa imi propun ca articolele pe care vi le voi oferi sa fie interesante si accesibile atat cititorilor obisnuiti, din afara fenomenului dar entuziasti ai IT-ului, cat si profesionistilor din domeniu, cei pentru care SEO sau web template sunt termeni la ordinea zilei.

"Sharing is caring"

Principiul acestui blog, imprumutat din folclorul peer-to-peer, va fi "sharing is caring". In activitatea mea de freelancer web design, invat constant si descopar mereu site-uri, articole, resurse utile (pentru designeri / developeri / coderi dar si pentru userii simpli, non-coderi), demne de a fi impartasite cu lumea. Ori, de multe ori un link distribuit pe Facebook sau Twitter este prea sumar si trece neobservat. Blogul meu va fi cutia mea cu comori, lasata insa deschisa. Iti voi spune ce inseamna un site de calitate, cum functioneaza un motor de cautare, ba chiar vom vorbi despre alternative. Vom discuta despre principii de web design, dar si despre ultima aparitie din lumea tabletelor sau a software-ului. Ce inseamna Windows RTM si care sunt restrictiile lui? Ce este un web server? Cu ce difera versiunea mobila a unui site de versiunea desktop, ce presupune si cat de importanta a devenit?

PS: Nu va faceti griji, pe 21 nu e Sfarsitul Lumii, e abia inceputul. Stay tuned si adaugati blogul la favorite!

Next
Postare mai nouă
Previous
This is the last post.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
SUS